Pairi Daizi

Maak kennis met de wondere wereld van fauna en flora. Dit dierenpark, gelegen in Cambron- Casteau, werd in 1993 geopend onder de naam Paradisio. Oorspronkelijk huisde het park voornamelijk vogels. De laatste jaren is het park zich meer gaan ontwikkelen tot een echt dierenpark. In maart 2010 werd de naam dan ook veranderd naar "Pairi Diazi", een oud Persisch woord verwijzend naar het Aards Paradijs. Het park is ook zeer nauw betrokken met de natuur. Sinds 2003 werkt het nauw samen met WWF-België. Dankzij verschillende overheidssubsidies bestaat er de walvisvaarder waarin zich een permanente tentoonstelling bevindt met die de gevaren aantonen waar de ecosystemen aan onderworpen zijn. Reeds sinds de opening van het park zijn er al verschillende kweekprogramma's opgestart ter behouding en bescherming van verscheiden bedreigde diersoorten.


Het park is opgedeeld in verschillende onderdelen. Je kan hier genieten van overweldigend flora en je vergapen aan prachtige fauna.

Flora

De Chinese Tuin- Pairi DaizaHet laatste nieuwtje is het in 2008 geopende Indonesisch gebied. Het Koninkrijk van Ganesha is de grootste Indonesische tuin van Europa. Een andere recente toevoeging is de "Droom van Han Wu Di", de grootste Chinese tuin van Europa die in 2006 geopend werd. In de Chinese tuin kan je kraanvogels, muntjakken en een drietal rode panda's bewonderen. Als je in juni het park bezoekt, word je overwelmd door de geuren, kleuren en algemene weelde van De Rozentuin waar je terecht kan voor meer dan 700 verschillende soorten. De Andalusische Tuin en De Olijfboomgaard zijn de twee overige tuinen waar je van de pracht en praal van de flora kan genieten.

Fauna

Het Roofvogeldorp laat je kennis maken met meer dan 50 verschillende soorten roofvogels waaronder gieren, de pygmeevalk en de condor. je kan deze roofvogels in hun volière bewonderen maar ook in de vrije lucht. Dagelijks kan je in het park terecht voor een oogverbluffende roofvogeldemonstratie! Een niet te missen onderdeel van je bezoek. Om onze primaatvrienden een bezoekje te brengen kan je terecht in het apeneiland Madidi of op Nosy Comba. Op het eerste eiland wonen doodshoofdaapjes op het tweede ondermeer ringstaartmaki. Op verschillende tijdstippen worden de bezoekers uitgenodigd om de aapjes zelf te voeden. Dichterbij kan je niet komen! In de rest van het park waan je je in De Afrikaanse Savanne. Je komt er tapirs, olifanten en nijlpaarden tegen, maar ook zebra's en antilopen. Je kan hier ook kennis maken met de uiterst zeldzame schoenbekooievaars (de naam is hun écht niet gestolen).
En er valt hier nog heel veel meer moois te bewonderen!
Alvast een voorproefje van olifanten... in bad!Onze Mening

Wij vinden leuk... Wij vinden niet leuk...

- Een wondermooi park
- Voeling met de natuur
- Goed onderhouden: kooien, tuinen, toiletten, ...

- Wachtrij aan de kassa kan lang zjn
- Eten & drank is duur 

 

Onze Beoordeling

Kindvriendelijkheid
Interesse
Prijs/ Kwaliteit
Service

Meer weten?

Bestel je tickets online !

Wijzig cookie-instellingen

Help

Privacy instellingen kunne geactiveerd of gedesactiveerd worden. We gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze website te verbeteren