Walt Disney World® Orlando

Inleiding

Walt Disney World® Resort is het beroemde themapark in Orlando, Florida en is het grootste park ter wereld. Disney World bedekt een oppervlakte van 15000 hectaren. Het park opende zijn deuren in 1971 en was het tweede Disneypark, na die in Californië (1955), op Amerikaanse bodem. 

Disney World werd oorspronkelijk opgericht voor de inwoners van het oosten van de VS. Maar al snel groeide het park uit tot de lieveling van alle Amerikaanse burgers aan daar buiten. Het Park bestaat vandaag uit 4 verschillende themaparken:Magic Kingdom Park, Disney's Hollywood Studios®, Disney's Animal Kingdom® Park en Epcot®. Daarnaast zijn er nog twee aquaparken, verschillende hotels, meerdere golfbanen en nog meer bedrijven en diensten.

 

Magic Kingdom® Park

Het Magic Kingdom Park is het meest gekende park in Walt Disney World®. Een grappig weetje: het park werd op een verhoging van 33 cm gebouwd. Er werden onder het park tunnels gebouwd zodat het personeel ongestoord en uit het zicht van de bezoekers het park kan doorkruisen. Magic Kingdom telt ongeveer 50 attracties verdeeld over 6 zones:

  • Main Street, USA is de eerste zone die je na de ingang tegenkomt is gebaseerd op de eind 19de eeuwse zuiderse steden van Amerika.
  • Fantasyland is het meest kindvriendelijke park. Het representeert een koninkrijk van fantasie en magie met attracties gewijd aan Alice in Wonderland, Pinocchio, Sneeuwwitje en Koning Arthur.
  • Frontierland is een ode aan het Oude Westen van Amerika, met saloons, cowboys, indianen en goudzoekers.
  • Liberty Square vond haar inspiratie in de koloniale steden van het Amerika in 1700.
  • Adventureland draagt de mooiste avonturen naar verre landen met zich mee. Denk maar aan Indiana Jones, Tarzan, Pirates of the Caribbean.
  • Tomorrowland heeft als thema's de toekomst en science-fiction.

Kasteel van Doornroosje - Walt Disney World® Resort

Disney’s Hollywood Studios®

Dit park is een ode aan de gouden Hollywoord-jaren tussen 1930 en 1940. Hier huizen special-effects, parades, shows en attracties gelieerd aan cinema. Een klein weetje: het logo van het park is Mickey's toverhoed uit Fanatasie.

Disney’s Animal Kingdom® Park

Het zoologische park opende haar deuren in 1998 en bestaat uit veel natuur en dieren. Het is in feite een samensmelting van een zoo en een attractiepark. Het park huist 250 verschillende diersoorten. In totaal zijn er 1700 dieren te bezichtigen in hun natuurlijke habitat.

Epcot®

Het Epcot is het tweede grootste deel van Walt Disney World® (na Magic Kingdom®). Het is gewijd aan technologische innovatie en de verschillende culturen wereldwijd. Het symbool van dit park is de grote bal die een weergave is van 'Ruimteschip Aarde'. De naam Epcot is een acroniem voor Experimental Prototype Community of Tomorrow, oftewel een hypothetische gemeenschap in de toekomst volgens de verbeelding van Walt Disney. Het huidige Epcot was oorspronkelijk een nieuwe 'stad' geweest, met scholen, huizen, bedrijven, enz. Met de dood van Walt Disney bleek dit project te groots gezien en werd het omgevormd in een pretpark met attracties en shows gebaseerd op de toekomst.

Epcot® - Walt Disney World®

 

Reistips

Hierbij enkele tips voor toekomstige bezoekers aan Walt Disney World® Orlando:

  • Als je van plan bent om het park voor meerdere dagen te bezoeken kan je best in een van de Disney® hotels verblijven. Dit biedt niet enkel praktische voordelen, maar ook financiële.
  • Het weer in Florida is altijd mooi. Het laagseizoen van december tot februari is nog een zeer aangename periode om de parken te bezoeken.
  • De regio van Orlando huist de grootste en mooiste parken van de wereld. Als er nog tijd overblijft, ga dan zeker eens een bezoekje nemen in SeaWorld en het Kennedy Space Center en diens Hall of Fame.

Meer weten?

Ontdek de huidige aanbiedingen!

Wijzig cookie-instellingen

Help

Privacy instellingen kunne geactiveerd of gedesactiveerd worden. We gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze website te verbeteren